Vanlige HVAC -problemer

Følgende bidrag er fra en annen forfatter.

Mange av oss er avhengige av vårt oppvarming, ventilasjon, klimaanlegg (HVAC) -system fordi vi elsker fordelen med muligheten til å gjøre huset vårt varmere eller kjøligere i løpet av de lange vintersesongen og sommermånedene.

Men hva skjer når du går på oppvarming eller klimaanlegg, og det fungerer ikke? Vel, det kan hende du trenger en VVS -reparasjon; Mange profesjonelle selskaper kan komme hjem til deg og undersøke problemet for deg. Og når du har HVAC -problemer, kan det være en mindre reparasjon eller større. Situasjonene avhenger av hvor godt du har opprettholdt HVAC -systemet og hvor lenge problemet har skjedd.

Dette er noen vanlige HVAC -problemer som mange huseiere eller leietakere kan møte.

1) uopprettholdte filtre

Når du ikke rengjør eller erstatter klimaanleggene dine, kan dette føre til at støv og andre partikler blir distribuert over hele hjemmet. Du burde endre eller rengjøre luftfilteret hver måned eller to for å forlenge levetiden til klimaanlegget ditt. Hvis du ikke vedlikeholder luftfilteret, kan det føre til begrensning av luftstrømmen i hjemmet ditt, noe som får klimaanlegget til å jobbe hardere. Å ikke rengjøre luftfiltrene kan også føre til at systemet ditt blir overopphetet. Når HVAC -systemet ditt jobber hardt for å tilby luftstrøm i hjemmet eller risikerer å overopphetes, kan dette føre til at HVAC -systemet ditt trenger en fullstendig erstatning.

2) Feil piloter og tenning

Avhengig av HVAC -systemet i hjemmet ditt, kan du enten ha en pilot eller en tenning. Begge gir samme resultat, som tilbyr varme til huset. Og vi har alle vært der når du skal slå på varmen, og det vil ikke fungere. Vel, dette kan skyldes en skitten pilot, skitten flammesensor eller skitne brennere. Overflatens tenner eller termoelement kan være for slitt til å antenne flammen til å produsere varme for tenningen. En annen sak kan være at gassforsyningen din ikke produserer nok gass til å tenne flammen. Regelmessig vedlikehold av disse delene kan selvfølgelig bidra til å unngå at disse tingene skjer. Men det kan være lurt å ringe en profesjonell for dette fordi det kan være farlig å jobbe med bensin.

3) Skitne fordamperspoler

Akkurat som problemene med luftfiltrene, burde du rengjøre klimaanleggene dine omtrent like mye som luftfiltrene. Over tid kan skitt og rusk samle seg på klimaanleggene dine. Når dette skjer, får det HVAC -systemet til å jobbe overtid for å produsere luft i hjemmet ditt, noe som kan føre til at du må erstatte HVAC -systemet ditt i stedet for bare å få reparasjon. En måte å gjøre noe forebyggende vedlikehold på er å slå av strømmen og slå ned fordamperspolene hver måned eller så. Hvis du venter til du har et stort problem, må du ringe inn en profesjonell.

Husk at det er viktig å opprettholde HVAC-systemet ditt for å ha ren og frittflytende luft gjennom hjemmet ditt. Hvis du skjer på et mye mer viktig problem, må du huske å ringe en profesjonell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post